Bueno, para unas cuatro presas de pollo, picar una cebolla grande a cuadritos y agregarle 4 dientes de ajo picadísimo. Freir estos dos ingredientes en una sartén hasta que el ajo esté doradito y la cebolla brillosa.
Agregar las cuatro presas de pollo salpimentadas y con un poco de comino y 2 cucharadas de ají panca. Dejar que se doren y agregar un poco de agua y dejar que la carne se cocine bien con un sobrecito de sazonador. Cuando esté listo, agregarle 3/4 de taza de maní molido y revolverlo bien con el pollo. Si está muy seco, agregarle un poco más de agua y que quede como una crema. Rectificar la sal. Y ya está!!! Se acompaña con papas sancochadas y arroz graneado. Como me sobraba arroz del día anterior, hice un arroz chaufa riquísimo (mañana les doy la receta) y lo acompañé con eso. Sale de lo acostumbrado hacer esta mezcla, pero empató muy bien. Disfruten...Y por favor comenten!!!
For my english speaking friends...you can get a fairly understandable translation with Google, but just to be fair with you, here goes the recipe: In a pan fry 4 pieces of chicken until they are browned. Reserve. Dice a big onion with 3 to 4 garlic cloves,cut very fine. Fry them in canola oil until the onion is soft and the garlic is a little toasted (garlic cooks before onions). Add salt, ground pepper and cumin and if you can get it: 2 tablespoons of panca chili or paste of red chili. I didn't remember...so daaaaa! It was equally delicious.
Add the chicken and a little bit of water (1/2 cup) and let the chicken cook. Add a chicken cubeto the water. In a blender, pulverize 3/4 cup of barbeque roasted peanuts or just plain peanuts and add them to the concoction. If it gets too dry, just add a little bit more of water, so that the sauce gets a creamy texture. You can use a side of small potatoes and some rice. I made fried rice "a la peruvian" (I will tell you tomorrow!)...strange, but my guest loved the combination!!! Hope you like it and please, please, tell me!!
No hay comentarios.:
Publicar un comentario